Original Cin

Fantasy – Sprookjes – Dromen

Welke creatieve geest schuilt er achter Original Cin? Het oog achter de camera is Cindy. Met een passie voor fantasy en een gave voor fotografie, maakt ze met liefde verschillende soorten foto’s. Van fantasy shoots en love shoots tot dierenfotografie.

Het oog

Cindy is in 1986 geboren in Amerika, vervolgens opgegroeid in het nuchtere Friesland. Als een echte dromer zijnde, vond Cindy op jonge leeftijd al haar uitvlucht in fantasy. Haar fantasierijke uitvluchten begonnen in de vorm van het naspelen van haar favoriete films en in het maken van tekeningen.

Cindy was al vanaf haar tienerjaren degene die de familiefoto’s moest maken, door haar natuurlijke gevoel voor fotografie. Het zien van een foto van Rebeca Saray veranderde alles. Deze maakte zoveel indruk op haar, dat ze op het idee kwam zelf een foto te maken, geïnspireerd op die van haar voorbeeld. Wat volgde was de aanschaf en opbouw van Cindy’s eerste studio en de organisatie van haar allereerste fantasyshoot. Hier werd Original Cin geboren.

Door de lens

Inmiddels heeft Original Cin jarenlang mooie ervaringen opgedaan en prachtige plaatjes geschoten. Hier een tijdlijn van een paar van de meest memorabele momenten van Original Cin tot nu toe:

In 2013 had Cindy haar eerste fotoshoot met ervaren modellen, genaamd ‘Fairytale @ the park’.

In 2016 maakte Original Cin het eerste moment van regionale faam mee. Cindy kwam voor het eerst op tv. In het televisieprogramma ‘Binnen de Dijken’ van omroep flevoland werd Cindy een dag gevolgd tijdens haar ‘Deer/Octopus shoot’.

In april 2019 heeft Cindy haar betoverende fotoreeks ‘A Princess Day’ in BOKA Arnhem gehangen. Na een van de winnaars te zijn geworden van een winactie van de broedplaats, heeft haar werk in deze BOKAgraaf fotoexpositie geschitterd.

In oktober 2019 volgde nog een fantastisch hoogtepunt. Original Cin werd uitgenodigd in de fotostudio van Zoom.nl voor de One Shot uitdaging. Één dag kreeg Cindy één kans om de ultieme ‘one shot’ te maken met een aangereikte Panasonic LUMIX S1 camera. Het resultaat is de cover van het herfstnummer van Zoom magazine geworden. Cindy’s avontuur van deze dag is mooi omschreven en op beeld vastgelegd door Zoom.nl.

Dit is natuurlijk slechts een greep uit al het moois dat is beleefd en gemaakt. Hier op de website en op haar facebookpagina valt nog veel meer van haar werk terug te vinden.

Naast haar fantasy werk met Original Cin, is Cindy ook in te schakelen als fotograaf voor dierenfotografie, zakelijke afbeeldingen, familie portretten en loveshoots. Kijk voor meer informatie hierover op www.fotograafcindy.nl.

Samenspel

Om tot de perfecte uitwerking van elk fantasierijk idee en dus het perfecte plaatje te komen, werkt Cindy in elk project met mensen samen. Er zijn een paar geweldige mede-creatievelingen met wie ze veelvuldig samenwerkt.

Een van deze vaste samenwerkingspartners van Original Cin is Anna Psy ARTist. Anna Psy is onder andere een model, stylist en art director van Art Photo Projects. Ze heeft vaker model voor Original Cin gestaan. Original Cin heeft ook vaker als fotograaf een bijdrage geleverd aan projecten van Anna Psy.

Voor de visagie en haarstyling op de set schakelt Original Cin vrijwel altijd Dominique Haveman in. Sinds 2017 bundelen zij al hun creatieve krachten, waarbij Dominique de modellen precies de gewenste look weet te geven.

Wanneer er een extra spectaculair gevleugeld model nodig is op de foto, wordt Cassandra van Uil Topia ingeschakeld. Zij komt de fotoshoot dan verrijken met een of meerdere van haar mooie uilen en roofvogels.

De magie

Original Cin heeft zich inmiddels ontwikkeld tot een naam binnen de fantasy fotografie. Cindy staat bekend om haar specifieke stijl, die altijd een sprookjesachtig tintje draagt. Ze valt ook op door haar kenmerkende kleurgebruik.

In haar werkwijze en energie valt Cindy ook op. Ze straalt een openheid en bescheidenheid uit, die het werken met haar heel toegankelijk en aangenaam maakt. Modellen voelen zich snel op hun gemak tijdens de fotoshoots en Cindy weet het beste uit hen naar boven te halen. Cindy is vaker gecomplimenteerd met mooie opmerkingen als “ik ben niet fotogeniek, maar jij krijgt me wel mooi op de foto”.

Met haar foto’s laat Original Cin haar model en kijker graag een moment ontsnappen uit de echte wereld. Wanneer het gelukt is jouw fantasie plaatje naar de realiteit te flitsen, is Cindy haar doel behaald.

Zij die de sprookjes beleefden