06 123 09 254 info@originalcin.nl

Wat is Fine Art Fotografie?

16
jan

Een groot deel van de foto’s die door Original Cin wordt gemaakt, valt onder de noemer ‘Fine Art Fotografie’. Een term waarbij iedereen zich wel enigszins een beeld zou kunnen vormen. De precieze definitie blijft echter voor velen maar vaag. Een strakke definitie voor deze term bestaat zelfs helemaal niet. Dus wat betekent dat nou, Fine Art Fotografie?

Van visie tot Fine Art Fotografie

Gelukkig zijn er een aantal punten die overeenkomen bij alle fine art foto’s. Hiermee kan deze vage fotografie term toch nog goed opgehelderd worden. Het belangrijkste element in de fine art fotografie, is de visie van de fotograaf. Bij fine art is het doel niet de realiteit vast te leggen zoals deze letterlijk is. Het doel is juist een kijk op de werkelijkheid of een boodschap over te brengen. Sinds de komst van de digitale fotografie, zijn hier natuurlijk prachtige mogelijkheden voor ontstaan.

De camera als hulpmiddel

In plaats van het vastleggen van een moment in de realiteit, wordt er met fine art fotografie juist een geregisseerd kunstwerk gemaakt. Vanuit de visie en een emotie van de fotograaf, wordt er zorgvuldig toegewerkt naar de mooiste uitingsvorm hiervan. Dit in de vorm van een foto. Een foto met een achterliggende gedachte, een verhaal of zelfs een statement. Bij fine art fotografie dienen de camera en de foto dus als een middel, om het verhaal en de visie van de fotograaf te kunnen uiten.

Waar Original Cin de Fine Art Fotografie ontmoet

De foto’s van Original Cin, vallen zeker in de categorie Fine Art Fotografie. Cindy vlucht samen met haar camera de grauwe realiteit uit. Dit om de schoonheid op te zoeken in de gecombineerde fantasie van haar en het model. Er wordt een wereld gecreëerd waarin ruimte is voor zelfexpressie, alsmede voor het uitlichten van het model zijn of haar ware schoonheid. Ook worden emoties van Cindy en/of het model via de camera kunstig omgezet in een magisch verhaal.

Facebook Comments