06 123 09 254 info@originalcin.nl
1
aug

Op de fantasy-arts foto’s van Cindy zien modellen er vaak exotisch, extravagant en fantasierijk uit. Make-up en haar van modellen is daarom super belangrijk. Voor de fantasy shoot ‘Hella in Wonderland’ werkte Cindy samen met Make-up and Hair Artist (MUAH) Monika Murris-Nikken. Voor deze shoot werd er veel gevraagd van de technische skills en de creativiteit van Monika, maar het eindresultaat was dan ook prachtig. Niet voor niets werd deze foto gepubliceerd in het ‘alternative and high fashion’ fotomagazine Gilded. In dit blog lees je hoe er met haar en make-up een sprookjesfiguur tot leven wordt gebracht.

Hoe gebruik je MUAH in een fantasy shoot?

De fotoshoot Hella in Cottonland is een kleine knipoog naar Alice in Wonderland. Hella komt net als Alice terecht in een hele andere wereld. Een wereld die bestaat uit wol, garen en knopen en waar alles draait om handwerk. Hella verandert ook. Zij transformeert in een lopend stukje handwerk.

Monika kreeg van Cindy de opdracht om wol, garen en knopen in het haar en make-up van het model te verwerken. Het kleurpalet voor deze shoot waren vrolijke en felle kleurtjes. Met deze opdracht ging Monika aan de slag.

De eerste stap was inspiratie zoeken. “Voor het concept ben ik inspiratie op gaan doen op pinterest. Hier vond ik verschillende ideeën om wol in de make-up te verwerken. Ik bedacht dat het leuk is om een soort vlechtwerk in het haar te maken net vrolijke bollen wol”, vertelde Monika. Dit Pinterest bord werd de basis voor het haar en make-up van Hella. 

Met alle inspiratie van Pinterest ging Monika thuis uitdenken wat ze wilde gebruiken voor Hella. Dit betekende ook thuis oefenen! Hella’s haar moest echt groot en opvallend worden. Monika en Cindy kozen ervoor wol de eye catcher te laten worden.

Monika heeft (in haar eigen haar) veel geoefend om grote bollen wol in het haar te verwerken: “De bollen wol in het haar waren bevestigd met een boel schuifspeldjes en de pony werd ingevlochten in een vissengraatvlecht met vier strengen.” Monika creëerde een heel bouwwerk op het hoofd. Het was wel zwaar voor het model, maar zag er wel heel indrukwekkend uit!

Naast dat de make-up echt in pasteltinten en popperig moest, kwam Monika met het idee om wollen lippen te doen: “De wollen lippen zijn gecreëerd door stukjes wol op maat te knippen en te bevestigen met wimperlijm. Het model was echt een held want wol op je lippen is toch wel een raar gevoel”.

De shoot ‘Hella in Cottonland’ laat zien dat door een goede samenwerking tussen de fotografe en de MUAH sprookjesachtige plaatjes gecreëerd kunnen worden. Wil je ook zien op video hoe Monika het haar van Hella deed? Kijk dan op onze Facebook page voor de livestream van deze shoot. 

Wil jij ook in plaats van een standaard ‘tien-in-een-dozijn’ fotoshoot echt iets origineels? Neem dan snel contact op met Cindy. Zij bedenkt graag samen met jou, jouw unieke fotoshoot.

Facebook Comments

Leave A Reply