06 123 09 254 info@originalcin.nl
30
jun

Een tijdje geleden won Cindy de fotowedstrijd van Saal Digital. Cindy’s foto’s werden daarom geëxposeerd op de Fotofair in Beekse Bergen. Een paar weken geleden schreef ik hier al kort iets over. Voor dit blog heb ik aan Saal Digital gevraagd waarom Original Cin tot een van de winnaars is verkozen. En Saal Digital’s woorden waren lovend!

Fotowedstrijd Saal Digitaal

Saal Digital organiseerde de fotowedstrijd om Nederlands talent op nationaal en internationaal niveau de kans te geven hun werk op hoogwaardig materiaal te exposeren. Via de fotowedstrijd zocht Saal Digital naar fotografisch talent die hun werk op belangrijke evenementen, beurzen en tentoonstellingen in Europa kon presenteren.

Saal Digital is een online aanbieder voor fotoproducten. Via de online software op de website kan er makkelijk een fotoproduct worden gemaakt. Van fotoboeken, tot fotoafdrukken, posters, kaarten, wanddecoratie tot fotocadeau’s, het kan allemaal! Saal Digital heeft kwaliteit hoog in het vaandel staan en laten zich leiden door fotografen: “Fotografen bepalen de koers. Wij luisteren naar wat de fotografen willen en proberen dit zo goed mogelijk om te zetten naar fotoproducten.”

"Wij zijn erg blij met de deelname van Original Cin"

Cindy’s stuurde de bovenste twee foto’s in voor de fotowedstrijd. Ze moest er lang over na denken welke foto’s ze op wilde sturen. “Ik heb afgelopen jaren veel foto’s gemaakt, maar over de foto uit 2013 met het elfje blijf ik enthousiast. Die blijft voor mij speciaal. Het was ook de beste uit die serie. Daarnaast heb ik nog een portretfoto uit 2016 opgestuurd. Ik vind dit een heel sterk portret. Niet specifiek fantasy, maar wel een beetje met dat tintje. En vooral die ogen vind ik prachtig!”

Tot haar grote verrassing kreeg ze al snel bericht. Ze was geselecteerd als een van de winnaars. Original Cin’s foto werd geëxposeerd op de fotofair in Beekse Bergen.

Dit was voor Cindy een grote verrassing, maar voor haar bewonderaars (waaronder ikzelf) niet meer dan logisch.  Toen we Saal Digital vroegen waarom Original Cin een van de winnaars was kregen we een zeer enthousiaste reactie: “Wij zijn erg blij met de deelname van Original Cin. Prachtig voorbeeld van fascinerende opnames met veel aandacht voor detail. Kleurgebruik uitstekend!”

"De foto vraagt erom om vaker bekeken te worden"

We vroegen Saal Digital waarom de foto van Original Cin tot een van de winnaars behoorde. “De foto van Original Cin sprak ons aan omdat de foto de aandacht trekt en langer dan gemiddeld de aandacht van de kijker vasthoudt. De foto vraagt erom vaker bekeken te worden.”

Daarnaast gaf Saal Digital aan dat de foto mensen echt een beleving geeft: “De foto maakt fantasie en werkelijkheid tot een geheel. Het voelt bijna realistisch. Bijvoorbeeld het karakter van het model komt op de portretfoto goed naar voren, dit heeft de fotograaf  mooi vastgelegd. Het model voelt zich vertrouwd. Hierdoor is het geen gedwongen beeld maar naturel. ”

Ook op technisch vlak is Saal Digital ook positief. “Het kleurgebruik en bewerking in kleur, resolutie en vormgeving is excellent.”

Wat vind jij?

Saal Digital omschrijft Original Cin’s werk aan de hand van drie kenmerken: “Kwaliteit met buitengewoon veel aandacht voor model, sfeer en gevoel. Het zijn sprekende foto’s die de aandacht trekken.”

Al met al was het een hele leuke ervaring voor Cindy. Ze had het zelf niet totaal niet verwacht, daarom des te leuker. Wat vinden jullie van de foto? Laat het ons weten!

Facebook Comments

Leave A Reply