06 123 09 254 info@originalcin.nl
15
jun

Een aantal weken geleden won Cindy een fotowedstrijd van Saal Digital. Cindy’s foto werd geëxposeerd door Saal Digital op de Fotofair in Beeksebergen. Hier kon Cindy even goed alle foto’s en boeken bekijken. Zo onder de indruk van de goede kwaliteit, besloot ze zelf ook een album te laten maken. In dit blog geven we een review van een fotoboek van Saal Digital.

Vorige week kwamen Cindy en ik samen om de komende activiteiten van Original Cin door te spreken. Ik zat nog maar net en Cindy bood mij vol enthousiasme haar nieuwe fotoboek van Saal Digital aan.  Ze was heel blij; eindelijk had ze een mooi portfflioboek! Door de zwarte leren kaft zag het boek er professioneel en luxe uit. Het maakt mij ook erg nieuwsgierig naar de inhoud. Na het zien van de eerste pagina was ik al verkocht.

Algemene uitstraling

De afwerking van het boek is erg zeer netjes. Cindy heeft gekozen voor een leren kaft, dit geeft een sjiek uitstraling. Maar niet alleen aan de buitenkant is de afwerking goed, ook aan de binnenkant is hier duidelijk zorg aan besteed. De eerste bladzijde, die zit vastgeplakt aan de kaft, is ook bedrukt met een foto. Als je het boek opent zit je er gelijk helemaal in. Meeste fotoboeken hebben deze optie niet. Dit is zeker een pre!

Kwaliteit papier

Cindy vertelde dat haar eerste keuze voor het fotopapier mat was. Maar nadat ze bij de stand van Saal Digital was gaan kijken bij de fotofair Beekse Bergen (Cindy had de Saal Digitaal fotowedstrijd gewonnen en haar foto werd daar ook geëxposeerd, maar daarover later meer) besloot Cindy toch te kiezen voor het glanspapier. ‘De foto’s en de kleuren springen er veel meer uit’, vertelde Cindy.

Op geen enkele manier kan het fotoboek van Saal Digital vergeleken worden met kijken naar een foto op een scherm van een computer, laptop of telefoon. Door de hoge resolutie van de foto’s en het glanspapier kwamen de foto’s tot leven. Ik staarde naar de mensen op de foto’s maar zij staarden keihard terug. Ik wachtte bijna op het moment dat ze mij aan zouden spreken, ‘hé, wat kijk je’, en uit de foto zouden stappen. Als je dit gevoel hebt weet je dat gewoon dat de afdrukkwaliteit echt steengoed is!

Bestelprocedure

De hele procedure, van het maken tot bezorging, is Cindy goed bevallen.  Het programma om het boek mee te maken vond ze fijn werken: ‘Meestal heb ik veel frustraties met dit soort programma’s. Heel veel programma’s zijn vrij beperkt in wat er allemaal kan. Dit was bij Saal Digital niet zo. Na het samenstellen van het boek vulde ik mijn gegevens in en binnen een week lag het al in de brievenbus.’

Zouden wij het product aanraden?

JA! Cindy zou het product zeker aanraden aan andere mensen. ‘Ik vind het hele goed kwaliteit. Je kan kiezen voor verschillende soorten papier, diverse layouts in het fotobewerkingsprogramma en verschillende soorten kaften. Daarnaast is er ook nog eens de cadeauverpakking. Voor mij niet nodig, maar mocht je dit als cadeau willen geven maakt dat het wel extra leuk.’ En ik -als leek natuurlijk- ben het helemaal met Cindy eens. Dit zou een geweldig cadeau zijn om herinneringen even tot leven te laten komen en samen te herleven! Maar ook niet te vergeten professionals als Cindy komen super professioneel over met zo’n prachtig fotoboek.

Dus voor eigenlijk alle mensen, van een trouw/baby/vakantieboek tot portfolio’s voor bijvoorbeeld fotografen, modellen en MUAH’s die het maximale uit een foto willen halen, raden wij Saal Digital aan.

Facebook Comments

Leave A Reply