06 123 09 254 info@originalcin.nl
25
mei

Twee weken geleden was ik aanwezig bij Original Cin’s fine-arts shoot ‘Hotel Stories’. Het was niet een gewone shoot locatie. Shooten in de kou en regen in een gebouw zonder beschutting; waar je goed moet opletten waar je je voeten neerzet om niet ergens doorheen te zakken; waar je eerst door de rimboe moet lopen om het hotel überhaupt te bereiken, is zeker een bijzondere shoot locatie.  Maar het gaf de foto’s nét dat beetje extra. Daarom hieronder vijf redenen waarom een bijzondere locatie je foto’s nog beter maakt.

1. Wanneer een bijzondere locatie goed past bij de verhalen die je wilt vertellen, maakt het de foto vele malen krachtiger

Deze locatie was perfect voor de drie verhalen die Cindy wilde uitbeelden. Joy (van Elite models) moest het verhaal uitbeelden van een vrouw wiens grote liefde was overleden. Haar personage had nog alleen een medaillon van hem. Met de juiste dosis kracht en dramatiek klampte Joy zich vast aan het medaillon. Floortje (ook van Elite models) belichaamde een vrouw met magische krachten. Ze beeldde uit hoe ze krachten de natuur voor haar wilde laten buigen. Het laatste model Lisanne nam de rol aan van een vrouw die al jaren in het bos woont. Door een gevecht tussen goed en kwaad is het huis van de vrouw verwoest. In paniek en met wanhoop acteerde Lisanne hoe ze met magie alles weer heel probeerde te maken.

In elk verhaal dat Cindy schreef is er een element van eenzaamheid, afzondering en de strijd tussen mensheid en de natuur.  In het hotel zie je dit duidelijk terug. Mensheid en natuur zijn steeds met elkaar in strijd zijn voor overheersing. De natuur eet het hotel beetje bij beetje weg. Vloerdelen die wegrotten, weggewaaide dakdelen en wildbegroeiing laten zien hoe het hotel steeds minder deel van de mensheid wordt. Het wordt steeds weer meer deel van de natuur.  Het hotel lijkt ook perfect symbool te staan voor afzondering van de bewoonde wereld en de zoektocht naar een eigen plek. Geen locatie zou beter kunnen passen bij de drie verhaallijnen.

Een locatie dat een verhaal op zichzelf vertelt, maar wat wel goed aansluit bij je concept, maakt de foto duizendmaal krachtiger.

2. Een bijzondere locatie concretiseert ideeën, maar biedt ook inspiratie om bestaande ideeën te verdiepen

Om deze shoot goed voor te bereiden bezocht Cindy al een aantal keer de locatie. Ze liep rond, maakte foto’s en dacht na over mogelijkheden die de locatie bood. De locatie goed bekijken heeft een dubbele functie. Ten eerste kan je bestaande ideeën praktisch uitdenken. Daarnaast kan het je inspiratie geven  om verder te fantaseren op de ideeën die je al had.

Na de locatiescout kon Cindy goed plannen wat ze miste op de locatie en wat ze zelf mee moest nemen. Uiteindelijk gingen er dus tassen vol mee met lappen stof, plastic plantjes, rookbommetjes, kleedjes, sjaaltjes en talloze andere attributen.

3. Met een bijzondere locatie moet iedereen uit de comfortzone. Durven en nieuwe dingen uitproberen!

Door de bijzondere locatie moest iedereen uit de comfort zone stappen en zich aanpassen. In eerste instantie vergt het al veel moed van een fotografe om een verlaten hotel uit te kiezen dat in de ogen van veel mensen maar een lelijk, onveilig en oud krot is.

Op de shoot locatie was er geen ruimte waar even rustig visagie en het haar van de modellen gedaan kon worden. Theedrinken en eten? Gewoon een plekje zoeken uit de wind en omstebeurt even op de beschikbare stoeltjes zitten. Voor de modellen betekende dit ook aanpassen aan de omgeving. Waar is het wel en niet handig om te gaan staan? Kan er wel of niet tegen de balk worden aangeleund? Op een ‘normale’ shoot locaties kon je deze vragen niet zo snel tegen.

Zo moest Lisanne deels shooten in een oud en viezig bad. Natuurlijk was het bad bedekt met plastic, maar het vergt moed om er toch in te stappen en te doen alsof het gewoon een het normaalste bad van de wereld is. Of Joy die ondanks dat ze het een beetje eng vindt in een krakkemikkige raamopening te klimmen, het toch voor elkaar krijgt prachtig te poseren.

Voor iedereen was het uit de comfort zone stappen. Dit creëerde samenhorigheid en een leuke sfeer. Want iedereen was immers deel van het experiment.

4. Een bijzondere locatie helpt de hele crew (inclusief modellen) zich in te leven in het verhaal

Om naar het hotel te lopen moesten we eerst een stuk klimmen en klauteren door het bos. Iemand riep al snel uit: ‘Zo is het niet moeilijk om in de rol in te leven!’ En zo leek het maar net. Alle modellen wisten heel snel de juiste snaar te raken. Kijkend bij de eerste shoot werd iedereen al heel enthousiast. Model Floortje bewoog zo mooi in de ruimte en ging zo makkelijk met de rookbommetjes om dat het gewoon de natuurlijkste zaak van de wereld leek.

Voor iedereen leek het te helpen dat de omgeving klopte bij de verhalen die uitgebeeld moesten worden.  Inleven kost dan totaal geen moeite!

5. Een bijzondere locatie is niet altijd de makkelijkste manier, maar maakt je foto's veeeeeel specialer

Een bijzondere locatie vergt misschien meer voorbereiding, kost meer denkwerk en je moet veel beroep doen op het aanpassingsvermogen, toch zie je de meerwaarde duidelijk terug op de foto’s. Doordat iedereen van de locatie gebruik durfde te maken zijn het zeker  geen standaard foto’s. En dat is wat Cindy nastreeft. Geen dertien in een dozijn, maar unieke foto’s met een Original Cin twist.

Hieronder alvast een voorproefje van de gemaakt foto’s. Hou Original Cin’s Facebook in de gaten, want binnenkort komt er meer!

Crew

Make-up en haar:

Modellen:

Assistenten:

  • Rianne Rietveld
  • Ràchel Scholten
  • Roy van Rutsen

Cameravrouw:

Sieraden:

Facebook Comments

Leave A Reply