06 123 09 254 info@originalcin.nl
24
feb

Houd Original Cin goed in de gaten want nieuw projecten staan op stapel. In dit blog licht Rianne een tipje van de sluier op. Groot of klein, wat zal het zijn?!

Kijk goed naar de onderstaande foto’s en beantwoord daarna de volgende vragen:

  • Waar zijn ze genomen?
  • En op welke locatie?

Het is… een poppenhuis! Had jij dat gedacht?

Voor het jaar 2016 staan er een aantal grotere projecten op stapel bij Original Cin. Al een tijdje terug vroeg Cindy of ik iemand wist die voor haar hiervoor rekwisieten en kostuums kan maken. En ik hoefde het niet heel ver te zoeken. Want hiervoor draait mijn moeder de hand niet om.

Van borduren, naaien, figuurzagen, schilderen tot kleien, Lia is altijd creatief bezig met het een en het ander. Haar poppenhuizen zijn haar pronkstukken waar al deze talenten tot uiting komen. Lia vertelt over haar hobby: “Het is heerlijk dat je uit niets iets kan maken. Van een stokje van vuurwerkafval maak ik een tafeltje en van een oud parfumflesje een klok. En ik kan mijn fantasie erin kwijt. Alles mag en niets is gek. Alle tijden en stijlen kunnen. Van middeleeuws tot de toekomst, ik ben de baas over wat wel en niet kan.”

Dus zo geschiedde het. Cindy ging op bezoek bij Lia en de ideeën van Cindy namen letterlijk en figuurlijk vastere vormen aan. Cindy kwam met de concepten en Lia kon weer bedenken hoe dat praktisch gemaakt kon worden. “Het is een leuke nieuwe uitdaging. Ik moet oplossingen bedenken omdat de dingen die ik moet maken net weer een beetje anders dan normaal zijn. Het is herontdekken wat ik eigenlijk al weet”, deelde Lia.

Het was zo fijn om te zien. Twee verschillende passies werden gecombineerd en samen kwamen ze tot nog meer creativiteit. Cindy kreeg rondlopend in de werkkamer van Lia allemaal inspiratie en plannen. Uiteindelijk ging ze naar huis met een fietstas vol met miniaturen om mee te experimenten.

Voor Lia was het speciaal dat Cindy weer dingen zag in haar ‘knutselwerkjes’ die zij zelf niet eerder had gezien.

Ik dacht, na ja gewoon een poppenhuis en dan ziet iemand iets bijzonders erin en ziet andere mogelijkheden. Mijn hobby wordt gezien met andere ogen en via een andere invalshoek. En toen ik de foto’s van mijn werk zag was ik heel verbaasd. Het lijkt net een echt huis!

Over twee weken zal er daarom een fotografie experiment plaatsvinden waar miniaturen een belangrijk rol in zullen spelen. Keep posted, want natuurlijk zal ik daar hier over schrijven. Hopelijk tot dan!

Facebook Comments

Leave A Reply