06 123 09 254 info@originalcin.nl
10
feb

Rianne’s tweede shootervaring is een feit. Lees hier hoe Rianne zich deze keer lastig staande kon houden in deze wel heel wervelende model video shoot.

Het was een spannende dag voor iedereen. Niemand had eerder meegedaan aan een model video shoot. Dat was een uitdaging op zich, maar daarnaast hadden de weergoden nog een extra verrassing in petto. Door de zware windstoten werd het soms allemaal iets té wervelend. Ik voelde mij bijna een echte pioneer; vechtend tegen de elementen om innovatie mogelijk te maken.

Pionieren: De eerste model video shoot voor iedereen

Na de fashionshoot van de laatste keer, was het leuker om nu een model video shoot mee te maken. Een model video shoot is een heel kort filmpje van een model dat een impressie geeft wat voor soort model hij/zij is. Dit wordt nog niet zo vaak gedaan in Nederland, daarom des te leuk voor iedereen hieraan mee te doen.

Cindy gebruikte voor de shoot het camera stabilisatie systeem ‘DJI Ronin Rig’. Naast de korte cursus over de Rig had Cindy verder niet gewerkt met dit systeem. Het grote en zware apparaat was even wennen met scherp stellen en focussen, maar Cindy was tijdens het shooten heel enthousiast over het scala aan mogelijkheden die de Rig met zich meebrengt. “Je kan prachtige dynamische filmbeelden creëren met de Rig, zolang je goed weet wat je doet”, aldus Cindy.

Voor de modellen Marije en Clysou Anna was het wennen om dit te doen. Marije was als eerste aan de beurt en riep boven de wind uit: “Echt raar zo poseren zonder dat klikken (van de camera).” Later sprak ik Marije over wat ik mij er bij nou voor moet stellen; voelt het als poseren, acteren of misschien meer als dansen? Ze legde uit dat ze vooral moet letten dat bewegingen vloeiend moeten zijn, maar dat het zeker niet met dans vergeleken kan worden. Meer als acteren. Voor haar is fotografie altijd wel een beetje acteren en met deze shoot gold dat ook.

Pionieren en overleven tegelijkertijd: Werken met krachtige windstoten

De harde en heeeeeuuuullle koude wind was een kwelling en een zegen tegelijkertijd. Het gaf de foto’s een zeker dramatisch tintje en special effects gratis erbij. Ondanks de dramatische schoonheid, moest de tweede ronde binnen worden gedaan. Met dit weer kon echt niet meer gewerkt worden. Plan B werd in werking gezet: Verder shooten in de binnenstudio.

Buiten lag de kracht in het samenspel tussen de bewegingen van het model en het gebruiken van wat de omgeving biedt. Er moest gespeeld worden met licht, schaduw, architectuur en natuur.

Binnen moest het gezicht voor zichzelf spreken. Tijdens de shoot moest ik denken aan de woorden van Marije ‘het is als acteren’. Volgens mij zagen Marije en Clysou Anna geen camera. Ze zagen een woest aantrekkelijke man. Met grote Bambi ogen, kleine gebaartjes en het draaien van het lichaam deden de dames alles om de aandacht van ‘hem’ te trekken. Het was gewoon flirten met de camera!

Experiment geslaagd: Op naar de volgende keer!

Als echte pionieren waren er de nodige ontberingen en leerde we gaandeweg de dag steeds meer bij wat er wel en niet goed werkte. Al met al was het een zeer geslaagd experiment, wat zeker smaakt naar meer.

Wil jij ook de hoofdpersoon zijn in een korte videoclip? Neem dan contact op met Cindy en bespreek samen hoe er een mooie videoclip over jou gemaakt kan worden.

Video shoot: Marije Mae

Video shoot: Clysou Anna

Behind the scenes video

Behind the scenes foto's

[rev_slider alias=”videomodelshoot”]

Met dank aan:

Modellen: Marije Mae & Clysou Anna
Haar en Make-up: Looks by Nathalie
Assistent fotograaf: Govert Middelberg, Ráchel Scholten en Rianne Rietveld
Graphics: Marlieke van Incamera
Blog: Rianne Rietveld

Rianne Rietveld

Hoi! Ik ben Rianne. Schrijffanaat, dromer, ontdekker en niet zo stiekem best wel een beetje quirky. Mijn grootste passie is werelden ontdekken. Dit doe ik bijvoorbeeld op mijn eigen blog ‘Exploring Worlds’ en ik ben de vaste blogger van Original Cin. Hier schrijf ik over van alles en nog wat rondom de fotografie- en videowereld. Volg mij hier voor de laatste avonturen!

Facebook Comments

Leave A Reply