06 123 09 254 info@originalcin.nl
22
okt

Het ene moment ben je inspiratieloos, het andere moment heb je goede ideeën en heb je binnen no-time een fantasy shoot geregeld. Hoe ik binnen een week van inspiratiekick naar fotoshoot ging.

Tijdens het surfen op internet, kijkend naar andere fantasy fotografen, kwam ik Kindra Nikole tegen. Haar sprookjesachtige, fantasierijke en dromerige stijl sprak mij enorm aan. Geïnspireerd door haar werk, kreeg ik het ene na het andere idee en voor ik het wist stroomde mijn hoofd over van ideeën. Ik besloot daarom een ‘Fairytale in the Park’ fantasy shoot te doen.

Dat ik nu deze inspiratie kreeg was perfecte timing. Mijn goede vriendin Yukiyo verhuist binnenkort terug naar Japan en heel graag wilde we nog een fotoshoot samen doen. Een paar jaar geleden is zij begonnen met haar sieraden bedrijf Yworld en al eerder hebben we samen gewerkt aan shoots.

Yuki: It was the most fantastic collaboration ever. Always we never know what we can make until the day when we meet each other first time. Actually we need to be “flexible” and “adjustable”at the same time. I learned a lot from every experience with Cindy. Always a challenge and a miracle!

Nog een keer samen werken was voor mij het ultieme afscheid, dus alles kwam zo perfect bij elkaar.

Een idee is leuk maar dan nog de uitvoering. Waar een shoot normaal weken voorbereidingstijd kan kosten, gebeurde het nu allemaal in een razend tempo. Ik kon alle regeldingen snel van mijn lijstje afstrepen. De modellen Cathelijne Buys en Marije Mae benaderde ik via Facebook en die wilden maar al te graag. Check! Josca Wuis voor make-up en haar. Check! Kleding via vrienden en eigen collectie. Check! Sieraden kwamen van Yworld. Check!

Zo stonden we een week na mijn inspiratiekick in het park. Het was een heerlijke dag. We bleven maar tegen elkaar zeggen hoe we het hadden getroffen met het weer.

Ik mocht over niks klagen, maar in het leven van een fotograaf zijn er altijd uitdagingen. Deze keer was het onze oude, paffende vriend: de Rookmachine. Helaas was het niet de rookmachine die mee moest, maar ook zijn grote zware vriend ‘de aggregaat’. Natuurlijk moest ik naar het verste punt van het park, dus heb ik mijn vriend heel lief moeten aankijken. De spanning en mystiek dat rook geeft was essentieel voor deze shoot, dus laten staan was ook geen optie. Maar ja, kunst kost nou eenmaal effort!

Eenmaal op de plek van de shoot met de rookmachine, konden we aan de slag. Onze rook spuwende machine was ook nog eens wat grillig, dus of de rook op de juiste plek terecht kwam hing af van de windrichting én of onze dibbes er klaar voor was. Ondanks dat we goed moesten timen wanneer de rook goed was en of er geen mensen door het beeld liepen, wisten Cathelijne en Marije toch te poseren en kon ik prachtige foto’s nemen. Mijn fantasie werd tot leven gebracht.

Iedereen heel erg bedankt voor de fijne dag en goede samenwerking. I love it when a plan comes together!
Bedankt voor de ontzettend leuke en leerzame dag!

Mogelijk gemaakt door:
Modellen: Marije Mae & Cathelijne Buys
Haar & Make-up: Josca Wuis
Sieraden: Yworld
Tekst: Rianne Rietveld

En natuurlijk mijn lieve vriend Govert😉

 

Cathelijne: Het idee van Cindy sprak mij heel erg aan, de sprookjesachtige sfeer vond ik ontzettend mooi. Het eindresultaat is wat mij betreft helemaal geslaagd, de sfeer is ook goed terug te zien op de foto’s.

Josca: Vooraf weet je nooit zo goed wat je kan verwachten. Hoe is de locatie, zit het weer mee? Gelukkig, het was mooi weer en de rookmachine gaf een heel gaaf effect! Terwijl ik meekeek vond ik het er mooi uitzien, maar toen Cindy me de foto’s liet zien op haar camera wist ik niet wat ik zag. Het was nog mooier dan ik met mijn eigen ogen kon zien.

Marije: Ik heb echt een super gezellige dag gehad tijdens de shoot met Cindy. We hadden een enthousiast team, mooi weer, mooie kleding en perfecte accessoires. Het hele plaatje klopte gewoon! De foto’s zijn eigenlijk nog mooier geworden dan ik had verwacht. Dit was zeker voor herhaling vatbaar!

 

Facebook Comments

Leave A Reply