06 123 09 254 info@originalcin.nl
23
feb

Deze blog is geschreven door de oprichter van Dabbawalla.

Op 16 februari 2015 heb ik Dabbawalla gelanceerd. Een service die lekkere lunches bezorgt in Amsterdam. Voor de homepage van onze website www.dabbawal.la wilde ik heel erg graag een toffe video. En niet zo’n standaard dingetje, maar eentje die leuk is om naar te kijken. Eentje waarvan mensen denken: “die mensen hebben humor. Doe mij maar een lunch.”

Na met verschillende mensen te hebben gebrainstormd over het script wisten we dat we twee draaidagen nodig zouden hebben. Een dag voor het eten en een dag voor alle andere scenes. We wisten ook dat het allemaal erg krap zou worden, want de locaties die we hadden gekozen waren van zichzelf erg donker. We moeten dus voordat het licht werd alles klaar zetten en voordat het donker werd buiten klaar zijn. Een uitdaging in begin januari. Om het weinige licht wat te compenseren hadden we 2 lampen gehuurd. Dit hielp enorm.

IMG-20141230-WA0018

Gedurende de eerste dag heeft Cindy van Original Cin het maken van foto’s en het opnemen van video constant afgewisseld. We moesten namelijk elk gerecht dat door onze foodstylist Debbie Kreike opgemaakt was niet alleen filmen, maar ook fotograferen. We wilden de foto’s hebben van het mooi gestylde eten zodat we deze op onze website konden gebruiken. De lampen die we hadden gehuurd kwamen geweldig van pas bij het maken van close-ups van het eten. Het beetje extra licht maakte dat het eten er nog lekkerder en frisser uit zag. Het was hard werken, maar
aan het einde van de dag hadden we alle beelden die we nodig hadden.

IMG-20141230-WA0019

IMG-20141230-WA0004

De tweede dag starten we met het opnemen van de fietsscènes. Het was even wennen om op een bakfiets te rijden, maar dat was al snel onder controle. Het was die dag enorm koud, maar de fietsscène zijn ontzettend tof geworden.

En toen begon het echter werk. Cindy en Gabriel moesten uit mensen die geen acteerervaring hadden een sterk staaltje acteerwerk persen. Gelukkig was Jeroen (hoofdrolspeler) een natuurtalent en was boos kijken en kauwen op brood of een wortel voor Rick en Kim geen enkel probleem.

IMG-20150106-WA0004

IMG-20150106-WA0000

IMG-20150106-WA0003

Al met al twee fantastische draaidagen die een superfilm hebben opgeleverd. Ik ben iedereen die mee heeft gewerkt aan de film echt enorm dankbaar. 

Mocht je de video nog niet hebben gezien, dan kan je hem hier bekijken. Veel plezier!

 

Facebook Comments

Leave A Reply