06 123 09 254 info@originalcin.nl
20
feb

Winterphotoshoot 2013

Deze winter-photoshoot was mijn tweede fantasy-shoot. Dit keer ietsje meer voorbereiding.
Gelukkig wilden mijn nichtjes, plus twee prachtige honden graag model staan voor mij.
Met een winter-photoshoot wil je natuurlijk wel graag sneeuw, maar zoals jullie wel weten komt de sneeuw niet vaak langs in Nederland, dus als voorzorg had ik ook een sneeuwmachine besteld (gelukkig niet nodig gehad). Daarnaast weet je de weersverwachting ook niet van te voren, maar totaal onverwacht kwam er die dag mega veel sneeuw! Wij waren super enthousiast! Nog wel…

Nou daar gingen we hoor. De auto zat zo vol, dat het leek alsof we weken op vakantie zouden gaan. Met de partytent, kleding, een aggregaat, kleed, zeil, fotoapparatuur 2 assistenten en de visagiste reden we een park in waar je niet zo makkelijk kan komen met de auto. We moesten over fietspaden rijden om op de afgesproken plek te komen.

Toen was het de taak om de partytent op te zetten, alles klaar te leggen en de modellen klaar te maken. Uiteraard duurde het veel langer dan gedacht, de baasjes met de honden waren al een half uur aan het wachten voor we eindelijk konden beginnen. Gelukkig hadden we wel warme chocolademelk en koffie om uit te delen.

Toen ik begon met fotoshoots had ik altijd een soort van stijl in mijn hoofd wat ik wilde gaan doen, jammer genoeg had ik niet meer voorbereid met de honden en wist ik ineens niet zo goed wat ik wilde.
Hier heb ik veel van geleerd. Er is natuurlijk veel meer voor nodig om een fotoshoot zo goed mogelijk voor te bereiden en te doen. Graag wil ik een keer zo’n soort gelijke shoot over doen, maar dat komt nog wel.

Omdat ik van mezelf weet dat ik een koukleum ben, had ik mezelf extra goed ingepakt met wintersport kleding maar de modellen moesten natuurlijk in mooie en vaak blote armen op de foto. Gelukkig had ik mijn kleine kacheltje mee! Door de onverwachte kou bevroor zelfs de make-up en de modellen werden hier en daar ook wat paars. Maar ik ben super trots op ze twijfelden geen moment als ik wat aan hen vroeg om te doen.

Conclusie: geslaagde photoshoot met veel leermomenten!

Met dank aan:
Barbara Loenen – haar en make-up
Eileen van der Steen – model
Shanna van der Steen – model
Ráchel Scholten – assistent fotograaf
Govert Middelberg Assistent fotograaf

Facebook Comments

Leave A Reply